Torsdagsträff vid Sunes damm 170831

Hela gänget vid dammen.

Som vanligt blev det en grillkväll hos Sune vid hans natursköna damm. 11 man körde i procession från byn till dammen i Starrarps Ora. Där var två grillar redan tända när vi kom, som vanligt hade Sune förberett allting, det var bara att packa upp och lägga korv och hamburgare på grillen. Kvällen blev fin och när solen började dala vid horisonten styrde vi åter mot byn.

Samling i byn inför avfärd.

Så får vi vänta på en Puch.

Dags för grillning.

Grillmäster.

Sune i egen hög person.

Sövdesjön 170727

Precis anlända.

Torsdagsträff vid Sövdesjön, när vi körde från byn började regna lite lätt. När vi kom till grillplatsen vid Sövde blev det omslag i vädret till en helt underbar sommarkväll. ) man från gänget blev det ikväll. Kvällen blev fin, till och med lite musikunderhållning från något lokalt arrengemang, mycket trevligt.

Avsittning.

Imponerade av en Puch Maxi.

Grillen tänd, korvarna på plats.

Mätta och belåtna.

Diskussion i full gång.

Bornholm 2017

Utsikt från stugorna på Bornholm.

I år gick turen till Bornholm. Dena gång bodde vi utanför Allinge på nordöstra Bornholm. Vädret var på vår sida de fem dagar vi var där. Det blev en hel del utflyckter mest på öns östra sida som bjuder på fantastisk natur och pittoreska byar. Speciellt Gudhjem som med sina rökerier och gamla fina bebyggelse. En tur blev även till öns vinodlare där vi bl.a. hälsade på hans stora sugga, 450 kg. Ett stor gammal stenindustri stod också på agendan, det slutade mad att tre man gick nästan 1,5 mil innan dom hittade sina mopederna. 

Vid färjeläget i Ystad

Paus i Gudhjem

Från hamnen i Gudhjem.

Tre vandringsmän letar sina mopeder.

Dags för hemfärd.

Krökarnas runda 170423

Första rundan i år blev hos Krökarna i Sjöbo. Samling hos Johan i Brandstad innan färden gick till Sjöbo där en 3 mils runda väntade med kluriga frågor och vissa prov.

Så var vi på plats i Sjöbo i väntan på start.

Klurigt balansprov på marknadsplatsen.

Ännu ett prov i Tolånga. Lava muttrar på höjd!

Full koncentration.

Gänget från Pluggen är lös i vårsolen.

Lunch i Önneköp

Gänget i Önneköp 170507

Några från gänget på besök i Önneköp en kylig söndag i maj. En värmande lunch på La Flambée smakade bra innan vi styrde kosan mot Bjärsjölagård.

Mopedrally i Marieholm 170513

Samling hos Bengt inför turen till Marieholm.

Vi fick en inbjudan från Marieholms brandbil kamratförening som anordnade ett mopedrally med start och mål i Sibbarp strax utanför Marieholm. det blev en rejäl runda, 4,8 mil dit, rundan c:a 3 mil och 4,8 mil hem. Rundan var fin med olika prov på trevliga vägar via Torrlösa, Gryttinge, Trolleholm, Trollenäs och åter Sibbarp. Vi var bara fyra man som representerade Pluggen är lös, tyvärr med tanke på att vi är nästan 20 man i gänget. Inget första pris till någon av oss men Göran försvarade färgerna med ett 5:e pris.

 

På plats i Sibbarp

Den gamla brandbilen i Marieholm.

De fyra tappra nyss framkomna till Sibbarp.

En del av de c:a 50 mopedisterna som förgylde dagen för

Marieholms enmansbrandkår. Han förärades ett hederspris