Inför 2016

Minns ni när denna bilden togs? Branstad 25/8 2013.

Snart dra säsongen igång för 2016. Enligt uppgifter börjar vi vårt 6:e år med mopedgänget från Bjärsjölagård. I år planerar vi vår 4:e semesterresa, nu börjar vi kalla det tradition. Det började 2013 då fyra tappra "gubbar" startade på morgonen den 24/6 på en 30 mila tur till Öland. Året efter blev det Bornholm, 10 man, i fjol körde vi en runda i nordvästra Skåne. I år går turen till Själland där 3 stugor redan är bokade. Jag fick ett intressant samtal från en Conny Nyberg som håller på med en evenemangskalender för alla mopedklubbar och träffar i södra Sverige, låter mycket lovande. Återkommer med info om detta. 

Blau Rögs rally 16/4 -16

En riktig guormand som deltog i Blau Rögs runda.

Årets första mopperunda i trakterna runt Önneköp och Ö. Sallerup anordnat av Blau Rög i Önneköp. Vi var 14 man från Pluggen är lös i Bjärsjölagård som ställde upp. Roligt var att åldersspannet var allt mellan 15 till 69 och även en del nya ansikte dök upp. Det bådar gott inför våren och sommarens träffar. Nästa gång vi ses är den 24/4 då Krökarna i Sjöbo kör sin traditionsenliga runda I Sjöbo med omnejd.

Innan straten i Önneköp

Frågestopp i vårsolen.

En del av gänget.

På väg mot nya frågor.

Fika i Ö. sallerup.

Krökarnas rundai Sjöbo 24/4 -16

Årets andra runda stod Krökarna för i Sjöbo. Ett drygt 50 tal mopededister trotsade det klassiska aprilvädret. Kl. 11.00 gav vi oss iväg på en 5 milarunda på småvägar via bl.a. Bjärsjölagård, Hjularöd, Harlösa, Vomb för att återigen ses i Sjöbo. Där var grillarna igång och en tjock grillad med bröd satt fint efter en runda i ömsom sol, vind, vatten och hagel. Från vårt gäng var vi bara 5 man som trotsade vädret. 

Gänget från Pluggen är lös.

En del av mopederna.

Första frågestoppet.

Orosmoln på himmeln i Brandstad.

Krökarnas egen pressfotograf.

Grillkväll vid Vombsjön 26/5 -16

Sett sådär, lide grann frau ovan.

Torsdagsträff med korvgrillning vid Vombsjön. En fin kväll vid sjöns västra sida där grillen snabbt kom igång.

Framme vi grillplatsen.

Fågelskådning?

Mätta och belåtna.

Yes, Puchen gick i kväll med.

Afton vid Vombsjön.

Danmarkstur 2016

Gänget utanför Fredensborgs slott.

I år gick turen till Danmark där vi bodde i stugor på Nivå camping 1,5 mil söder om Helsingör. Vädret var inte riktigt på vår sida denna gång, måndagen var fin då vi körde dit likaså tisdagen som bjöd på stålande solsken. Då besökte vi Fredensborgs slott, Hornbeck och Gilleleje på norra Själland. Onsdagen var det tänkt en tur till Köpenhamn, men tyvärr ett ihållande ösregn satte stopp för detta. Kvällen blev fin och då passade en del av oss att ta en tur längs Stradvejen och en bit inåt via Lynge, Birkeröd och Horsholm. Torsdagen blev det tåg till Köpenhamn där vi strosade runt på bl.a. Ströget, åt en god middag och lite annat smått och gott. På kvällen visade Helge och Christer sin matlagningstalanger och fixade ett par riktigt goda smörrebröd som avnjöts med en Tuborg och "en lille en" eller två kanske? Fredag var det dags för hemfärd och liksom måndagen var fredagens väder på sin bästa sida.

Frukost hos Helge innan avfärd.

Kaffe med våffla på Bialitt.

Ombord på färjan, 41:- t.o.r. kan man inte klaga på.

Framme i Nivå och stugorna.

Det blev pizza och en Tuborg första kvällen.

Reseplanering.

Dags för tankning.

Fredensborgs slott.

Hamnen i Gilleleje.

En delikat lunch i Gilleleje.

Smörrebröd alá Helge och Christer.

Smörrebröd, Tuborg och en lille en.

En olycka händer så lätt, tomglas dj:a tur.

Dags för hemfärd.

Så var vi hemma igen.

Sachshaveri!

Provstart, nytt stift och ny tändspole.

Definition på ösregn.

Tåget till Köpenhamn pga. regn.

En god köttbit på Ströget.

Branstads Rally 12/6 -16

Slutfråga utanför Branstads församlingshem.

Idag åkte vi ett rally på hemmaplan, Branstads Bylag anordnade ett trevligt rally för både bilar och mopeder.  Vi var 8 man från vårt gäng och i Branstad väntade  Hörby Moppers. Totalt blev det c:a 17 mopeder som gav sig ut på rundan som gick via Öved, Harlösa, Hjularöd, Brunnslöv, Skartofta och åter till Branstad. Några knepiga uppgifter fanns att lösa på vägen men till slut korades segraren i Brandstad. Pluggen är lös lade beslag på 1:a och 3:e pris för mopedgänget, till min egen förvåning fick jag 1:a pris och Johan Tilly 3:e. Tack till Branstads Byalag som anordnat detta fina rally.

Samling hos Johan inför Brandstarallyt

Dags för start, i år var det ett 15 tal mopedister.

Stopp utanför Öveds stenbrott.

Spiktävling i Harlösa.

Full fart mot mål utanför Elestorp

Ballingslöv 5/6 -16

Segrare i Ballingslöv.

Idag åkte jag med Blau Rög till Ballingslöv för att köra ett mopedrally i snapphanebygd. En mycket fin runda på slingrande småvägar i ömsom solsken och en och annan regnskur. Jag var den ende som representerade Pluggen är lös men med den äran, jag tog faktiskt hem förstapriset på tipsrundan.

Så har vi anlänt till Ballingslöv.

Idag åkte jag med gänget från Blau Rög i Önneköp.

På väg i Snapphanebygd.

Kast med klädhängare vid Ballingslövssjön.

Dags för hemfärd.

Österlenkicken Brösarp 13/8 -16

Skånsk äggakaga på Backakrogen Brösarp.

Idag gick turen till Brösarp där MC Veteranerna anordnat ett kombinerat MC och mopedrally för veteranfordon. Det var bara Helge och jag som åkte iväg på denna runda som gick från Brösarp, Maglehem, Lökaröd, Degeberga, Hemmeneköp, Hörröd och åter till Brösarp. Ett bra upplägg, alla frågor sammlade på ett ställe, det natursköna Forsakar i min gamla hemtrakt. Alla fick en fin plaket och i priset ingick lunch på Backakrogen i Brösarp, äkta äggakaga med fläsk och lingonsylt.

Två tappra från "Pluggen är lös".

Utanför Backakrogen.

En skön samling gamla mopeder och MC.

Tjörnarp 20/8 -16

Bara två representanter från "Pluggen är Lös" bland ett 60 tal mopedister.

Custom Kickers runda i Tjörnarp blev det idag för Göran och mig. Många deltagare, c:a 60 mopedknuttar drog ut på en 5 milarunda mitt i Skåne för att lösa omöjliga frågor på 10 stationer. Rena gissningsleken mycket tack vara Google och mobiler som annars ger svar på allt. Rundan gick via Södra Rörum, Bosarpsjön, Häglinge, Kvesarum och åter till Tjörnarp.