Ett härligt gäng hos Karl Einar innan start.

Så har starten på mopedsäsongen kommit igång på riktigt. Blau Rög i Önneköp bjöd in till ett fantastiskt arrengemang med sin vårrunda som gick av stapeln lördagen 11/4. Vi var 12-13 man från Pluggen är lös som åkte till Önneköp i strålande solsken. När starten gick var det 126 knattrande mopeder som åkte iväg. En fin runda med "gissningsfrågor" och ett välkommet stopp i Sallerup där grillarna var i gång, tänk vad en grillad med bröd sitter fint. Tyvärr hände en kullkörning pga. grus i en kurva, det var vår vän Göran som kasade omkull med sin fina Zundapp. Han klarade sig ganska bra och som plåster på såret vann han både frågesporten, utslagsfrågan och åkte som stolt segrare därifrån. Ett stort grattis till Göran.

 

 

 

 

Samling hos Karl Einar innan avfärd till Önneköp.

Mellan Starrarp och Långaröd i full karriär.

Dan ger oss instruktioner inför starten.

Ett välkommet stopp i Ö. Sallerup med en grillad i bröd.

Vår stolte vinnare Göran från Pluggen är Lös.

Samling i Sjöbo innan start.

I år körde Krökarna i Sjöbo sin årliga runda den 26/4. Som vanligt en fin runda med kluriga uppgifter och frågor. Vädret var kanske inte det bästa men ett 50 tal tappra mopedåkare ställde upp och fullföljde rundan. Vi var sju man från Pluggen är lös i Bjärsjölagård som deltog i rundan. Ett stort tack till arrangörerna i Krökarna som anordnat detta.

Genomgång innan start.

Första stoppet, det var nog ingen kontroll. Snarare vätsketömning pga. det ruggiga vädret.

Koncentrerad gängning, inte helt lätt med tum eller mm gänga.

En korv med bröd smakar alltid gott efter en runda.

Så var det hemfärd efter Sjöborundan.

De tappra Blau Rögarna i Önneköp.

Den 30/5 hade CMMC anordnat Tokrally i Skåne. Ett gäng skulle starta i Önneköp, ett i Malmö och Dalby. Tyvärr var vädret inte på vår sida. Jag körde upp till Önneköp med bil, där möttes jag av 5-6 entusiaster bl.a. två "hjältar" som kört ända från Påarp för att delta i Tokrallyt. Jag körde hem startade Zundappen och körde till Harlösa där jag mötte upp gänget från Blau Rög från Önneköp. Vi körde gemensamt ner till gamla cementfabriken där det bjöds på korv och lite olika aktiviteter. Tyvärr var det bara c:a 25 tal som kom.

Första kontrollen på väg till Harlösa.

Här vid Harlösa kyrka mötte jag upp Blau Rög.

Samling vid gamla cementfabriken i Harlösa.

Slalomkörning, inte helt lätt men vissa klarade det med bravur.

Racetävling på gräsbana, det blev inga större hastigheter pga. blött gräs.

Samling i Baskemölla.

Trottelhivers i Tomelilla körde sin runda i trakterna runt Simrishamn den31/5. Starten gick i Baskemölla och där väntade en c:a 5 mil lång runda via Gladsax, Ö. Tommarp, Brantevik, Simrishamn och åter till Brantevik. En fin runda om än lite blåsig. Vi var bara tre man från Pluggen är lös som först körde nästan 6 mil till Baskemölla, runda på drygt 5 mil och sedan hem efter detta totalt 17 mil. Inte konstigt att en viss kroppsdel var lite öm.

Så var det dags för start, första gänget ut.

På väg över väg 9 på väg mot Gladsax.

Full fart in i Brantevik.

Paus i Brantevik.

Gänget från Önneköp, lite fusk att åka bil med mopparna på släp.

Kraft från förr.

Skånska järnvägars Ljuva 50 tal i på Brösarps station. En trevligt tillställning som påminner om svunna tider. Här fanns allt från ånglok, bilar, motorcyklar, tändkulor till Bullens korvgubbe och folk med tidsenlig klädsel. Vädret var verkligen på utställarnas sida, strålande solsken.

Så har vi precis kommit till Brösarp.

Bullens korv har sin givna plats på "Ljuva 50 tal"

Eloped, eller vad skall man kalla det? Ett fint bygge.

Ett riktigt costum bygge.

Paus innan Fränninge på väg hem.

Torsdags möte 150730

I dag var det mangrann uppslutning på torsdagsträffen. 13 man samlades hos Anders Steen för att besöka Roland i Eggelsta. På vägen mötte ytterligare 4 man upp i Branstad, bl. a. Anders Nilsson som ordnat kvällens träff. En varm och solig kväll för en gångs skull gjorde kvällens träff till sommarens mest välbesökta. Vi var totalt 18 man från gänget som välkomnades av Roland. Efter en titt på hans traktorsamling lät alla sig väl smaka med nygrillad korv. En verkligt fin kväll, tack till Anders och Roland som ordnat detta.

Samling hos A. Steen

Gänget på väg, 17 mopeder!

Två kära Puchvänner.

Framme i Eggelsta.

Kvällens värd, Roland.

Mopederna på parad bland Rolands traktorer.

Nyinköpta grillen igång.

Guidad visning av en dieselgrålle.

En grillad med bröd sitter fint en sommarkväll.

Så var det dags för hemfärd.

Skördedag i Svenstorp.

Torparen själv med sin gamla Claes tröska.

6 man blev vi som körde till Svenstorp och tittade på den årliga skördefesten. Fint väder, mycket folk som besökte tillställningen. En fin dag och tur med mopederna som gick från byn via den vackra Fyledalen till Svenstorp.

Framme i Svenstorp.

Fika innan en nostalgisk rundvandring.

Riktiga hästkrafter.

Han tänker barnbarnen som kanske en dag tar över?

En svalkande glass i Fyledalen.

Motorträff i Granbacken, Löberöd, 150805

Här beställs fläskpannkaka.

Ett nytt mål för kvällens utflykt, Granbacken i Löberöd där vi inte varit tidigare. En fin afton med strålande väder, mycket bilar, MC och lite mopeder bl. a. några från Hörby Moppers. Det serverades fika, korv med bröd och fläskpannkaka som vi provade. Mätta och belåtna tog vi vägen via Askeröd och Brunnslöv hem.

Samling hos Mats innan avfärd till Granbacken.

Parkering i Granbacken.

En del av besökarna med "större" mopeder.

Fulla av beundran, kanske för det är en "tösamoped"?

Dax för hemfärd efter en härlig kväll.

Samling i Tomelilla för Trottelhivers rally.

Här gäller det att lägga bollen rätt.

Ingemar i full karriär över den skånska slätten.

Sista provet, 30 sek. som gäller.

En italiensk skönhet

Trottelhivers runda.

Instruktioner inför start.

Den 9 augusti hade gänget i Tomelilla anordnat en trevlig runda på nästan fem mil. Via krokiga småväger på Österlen slingrade sig rundan med några kluriga prover. Balansera på en gungbräda, placera en tennisboll på koner och köra en sväng och uppskatta tiden, mellan 27-30 sekunder. Inte helt lätt men visst var det en del som klarade allt. Tack till Trottelhivers för ett trevligt arrengemang.

Rally i Branstad 150906.

Närstudie.

Söndagen den 6 september hade Branstad byalag sitt årliga rally. Som vanligt hade man inte vädrets makter helt på sin sida. Vi var sex man från "Pluggen är lös" som körde rundan i blåsten. Det var hyfsat väder nästan ända fram, 2-300 meter innan mål brakade det lös, en rejäl skur. En fika med hembakt under tälttaket så tittade solen fram igen. Tack till Branstads byalag för ett trevligt arrangemang.

En grillad med bröd innan starten.

Inför starten i Brandstad.

I väntan på startflaggan.

Första kontrollen i Snogeholm.

Lite eftersnack vid byalagets hus i Branstad.